Zoetzure traag gegaarde gehaktballen in ananassaus PT2H 8 porties 250 g Boni Selection ananas in blik 1 kg gemengd gehakt 200 g paneermeel verse koriander 175 ml Boni sojasaus 1 kl lookpoeder 1 el rode currypasta 3 teentjes knoflook snuifje cayennepeper 1 Spar ei 2 verse rode chilipepers 1 el sojasaus 230 g bruine kandijsuiker 3 el wittewijnazijn

Zoetzure traag gegaarde gehaktballen in ananassaus

82532c8fb13a94c559d55b4e6195d460082cf52be3c24c89a5b3f627d4b762f4.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het gehakt met het ei, het broodkruim, de fijngesnipperde koriander, sojasaus, lookpoeder, peper en zout.

  2. Meng alles tot een homogeen mengsel. Maak balletjes, maat naar keuze.

  3. Leg alle balletjes in een ovenschaal.

  4. Saus: mix de ananas. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snipper de rode chilipeper fijn. Meng de ananas met bruine suiker, sojasaus, geperste look, witte wijnazijn, rode chilipasta, cayennepeper en fijngesnipperde rode chili in een kom.

  5. Bak de gehaktballetjes in de oven op 160°C gedurende 2 uur. Giet na ± 1 uur de ananassaus over de gehaktballetjes.

  6. Rooster ze nog even op de barbecue als ze bijna klaar zijn.

  7. Hak de overige koriander fijn en strooi over de balletjes.

  8. Serveer op een stokje of tussen kleine hamburgerbroodjes.