Gegrilde T-bone steak met chimichurri

Gegrilde T-bone steak met chimichurri

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chimichurri: spoel de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn. Snij de chilipepertjes in twee en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de geplukte korianderblaadjes ook fijn. Doe alle kruiden (verse en gedroogde) in een mengbeker, voeg de wijnazijn toe en meng goed. Giet er de olijfolie bij en zet de staafmixer er kort in. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  2. Doe in een kommetje en zet koel tot gebruik. De chimichurri smaakt nog beter als je hem een dag op voorhand maakt.

  3. Spoel de tomaten en paprika’s. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en de pitjes van de tomaten. Snij vervolgens in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij ook in fijne reepjes. Meng de verschillende groenten en zet in een aparte kom.

  4. Bestrijk de T-bone steak met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster in een hete grillpan gedurende 8 à 10 minuten.

  5. Snij de steak in repen en geef er de chimichurri en groentemengeling bij.