Tags

De eerste asperges van het jaar bij Spar Kessel

Het is zover! De eerste asperges zijn er. BelOrta gaf het startschot voor het Belgische aspergeseizoen. Ieder jaar gaat de opbrengst van de eerste asperges naar het goede doel. Steven en Tim, de zelfstandige ondernemers van Spar Colruyt Group Kessel, kochten de eerste schalen voor 250 euro per schaal. 

BelOrta verhoogde de opbrengst van de primeurasperges. Zo kregen drie goede doelen een bedrag van 1.500 euro. Dit jaar zijn dat de lokale initiatieven en organisaties G-Voetbal Kortrijk, Transplantoux en vzw Gynca’s.

De eerste Belgische asperges

Je kan vanaf nu bij Spar Kessel dus genieten van de eerste Belgische asperges. Februari en maart zijn de aanloopmaanden. In april barst het aspergeseizoen pas echt volop los, dan worden ook de asperges uit de openlucht in grotere aantallen geoogst. Op 24 juni, het feest van Sint-Jan, is het einde van het aspergeseizoen.

eerste-asperges-van-het-jaar.jpg

Geniet van 't seizoen

Als lokale buurtsupermarkt vinden we het belangrijk om de seizoenen volop te volgen. We kiezen graag voor producten van bij ons en net daarom wilden we de start van het Belgische seizoen niet missen.

De seizoenen volgen zorgt voor meer variatie en smaak op je bord.

Aan de slag met de eerste asperges van het jaar