U bent hier

Zo maak je de lekkerste ovenschotels

Daar is de herfst, het seizoen bij uitstek van de heerlijke ovenschotels. Laat je verleiden door de lekkerste recepten waar je vanbinnen helemaal warm van wordt. Ontdek het hieronder! 

Tips voor de lekkerste ovenschotels

National Media File 
0

Tip 1: voorbereiding

Vlees, groenten, aardappelen, … leg je best niet rauw in je ovenschotel. Stoof je groenten en bak je vlees (zoals kip, gehakt, …) in een pan met een klontje boter/vetstof. Kook je aardappelen vooraf in een kookpot met kokend water. Zo voorkom je een ongaar eindresultaat.

National Media File 
0

Tip 2: zo voorkom je uitdroging

Gebruik je puree in je ovenschotel? Voeg dan zeker wat extra melk of boter toe, zo voorkom je een droog resultaat. Wil je een lekker smeuïge ovenschotel bereiden? Voeg dan wat vocht toe zoals een saus of bouillon, zo krijgt je schotel geen kans om uit te drogen. 

National Media File 
0

Tip 3: krokant korstje

Het lekkerste aan een ovenschotel? Dat is ongetwijfeld het krokante korstje! Werk je ovenschotel af met een laagje kaas (zoals geraspte kaas, mozzarella, geitenkaas, parmezaan, ...). Of werk af met paneermeel, je favoriete kruiden en een klontje boter.

Op het menu

We hebben heel wat niet te missen recepten voor jou klaarstaan. Wij zijn alvast fan! Jij ook?

National Media File 
0
< naar de wereld van Spar