U bent hier

Wat drink je bij kip of steak?

Best wat wijnen en bieren lenen zich voor dit zomerse aubergineslaatje met kip. Dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. We zijn streng geweest en hebben voor jou een kiplekkere selectie gemaakt.

National Media File 
0

Bardolino Chiaretto Pasqua

Bardolino, Italië, 75 cl

Zalmgrijze kleur. Verfijnde, rijke neus. Sappige en volle smaak met een klein bittertje in de finale.

Schenk maar uit ... want hij past voortreffelijk bij lichte salades. Ook een dikke aanrader als aperitief!

National Media File 
0

Cellier de la Gavotte

Côtes de Provence, droog, 75 cl

Complexe en krachtige rosé met een rijke, fruitige smaak en een lange afdronk.

Past als gegoten ... want dit is absoluut niet de eerste de beste rosé. Hij past goed bij slaatjes en bij lichte pastagerechten.

National Media File 
0

Beaujolais Villages Marc Jambon

Gamay, 75 cl

Vrij intense kleur, fijne neus van vooral kersen en zwart fruit. Elegante smaak met mooie zuren.

Een rode wijn? Verrassend maar waar: hij gaat wel degelijk goed samen met een zomers slaatje met kip. Dat is te danken aan zijn zeer elegante smaak.

National Media File 
0

Serbal Maldec

Atamisque, Uco valley, Argentinië, 75 cl

Een hoog geconcentreerde wijn met een stevige structuur en een fruitige, zijdeachtige smaak.

Geslaagde combo ... want hij smelt als het ware op je tong. In combinatie met de steak kunnen we absoluut spreken van een feest voor je smaakpapillen.

National Media File 
0

Col Saint-Poncian

Saint-Chinian, 75 cl

Brede, sappige smaak met véél complexiteit en vooral finesse!

Gaat goed samen ... omdat hij met z'n brede, stevige body zelfs voor een goed gekruide steak niet moet onderdoen.

National Media File 
0

Les Hauts de Cairanne

Côtes du Rhône Villages, 75 cl

Rijke geuren van zwart fruit, kruiden en een koffietoets. Vol en krachtig, maar toch soepel.

Topper bij steak ... met dank aan zijn fluweelachtige tannines en elegantie.

< naar de wereld van Spar