Hoelang moet je vlees bakken op de barbecue?

Hoelang moet je vlees bakken op de barbecue?

Het is barbecue time! Dat betekent dat we weer gezellig achter onze barbecue kunnen staan. Maar hoelang moet je vlees nu eigenlijk garen op de barbecue? We geven je enkele tips!

Hoe de cuisson kennen op de barbecue?

Vind jij het ook zo moeilijk om de bakwijze te bepalen? Gebruik dan dit handige trucje: leg je vinger tegen jouw duim zonder druk uit te oefenen. Je voelt dat je duim steeds harder aanvoelt naarmate je naar stap 4 vordert. Duw op het vlees en als de druk hetzelfde aanvoelt als de plaats op je duim (zie afbeelding) dan ken je de cuisson.

(Bleu - saignant - à point - bien cuit)

Bakwijze: Blue - saignant - à point - bien cuit

Hoe vlees sappig bereiden op de barbecue?

Schroei het vlees kort toe

Schroei het vlees kort langs beide kanten toe boven de hete kolen van de barbecue. Leg het daarna wat verder van de kolen en geef het vlees tijd om rustig verder te garen.

Schroei het vlees kort toe

Gebruik een klem

Door in het vlees te prikken gaat het vocht verloren en zal het vlees uitdrogen. Haal het juiste materiaal in huis en gebruik een klem in plaats van een vleesvork.

Marineer het vlees

Marineren heeft tal van voordelen. Een goede marinade zorgt voor extra smaak en het vlees zal minder snel uitdrogen waardoor het zijn sappige textuur behoud.  Marineren is heel makkelijk. Bestrijk jouw favoriete stuk vlees met een lekkere marinade en laat dit rustig intrekken. Een marinade heeft tijd nodig om in het vlees te trekken, dus dit kan je ruim op voorhand doen. Een goede marinade bestaat uit wat olijfolie, iets zuur (citroensap, azijn of witte wijn) en smaakmakers zoals verse kruiden, look of zelfs honing. Doe meer inspiratie op bij onze barbecuerecepten.

Laat de kolen goed opwarmen

Tijdens een barbecue heb je veel geduld nodig. Het is belangrijk om het vlees pas op de barbecue te leggen als deze echt warm is. Door je hand boven de rooster te houden kan je voelen of deze al warm genoeg is. Kan je het slechts enkele seconden volhouden? Dan is de rooster warm genoeg.

Laat het vlees rusten

Laat het vlees na het bakken nog even rusten voordat je het direct begint te snijden. Snij het stuk vlees ook steeds tegen de draad in. Zo blijft het vlees lekker sappig en mals.

Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel