Terugroeping

Retail Partners Colruyt Group roept kalkoenbrochettes terug

Bij microbiologische controles door de leverancier zelf werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in het product gemarineerde kalkoenbrochettes

Retail Partners Colruyt Group heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen.

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

National Media File 
0

Beschrijving van het product

Gemarineerde kalkoenbrochettes gekocht tussen 31/7/2020 en 4/8/2020 bij Spar Colruyt Group en andere algemene voedingswinkels:

  • Gemarineerde kalkoenbrochettes verpakt per 3 stuks en 16 stuks
  • Uiterste consumptiedatum (TGT): 6/8/2020 en 7/8/2020
  • Lotnummers: 2031212 en 2031213

 

Komen de bovenstaande gegevens overeen met die op het gekochte product?
Breng het artikel dan terug naar uw winkel.

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting. 

De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

Contact voor journalisten
Persdienst Colruyt Group
Tel.: 0473 92 45 10