Tags

Welke pasta bij welke saus?

Er bestaan heel veel soorten pasta en met de saus kan je eindeloos variëren. Van tomatensaus en pesto tot een heerlijk romige saus. Ben je op zoek naar de perfecte match tussen pasta en saus? Met onze tips serveer jij voortaan de ideale combinatie.

Zo kies je pastasaus

Over het algemeen geldt: hoe grover de pasta, hoe dikker de saus mag zijn. Bij dunne, fijne pasta kies je juist voor een lichter sausje.

Kies voor het beste resultaat voor een pasta gemaakt van harde tarwe, volgens een authentiek productieproces met bronzen matrijs. Je vindt de informatie terug op de verpakking. Deze pasta is ruwer, waardoor de saus en kruiden er beter aan blijven kleven.

  • Lange, dikkere pasta, zoals pappardelle is lekker bij stevige vleessauzen, zoals ragù.
  • Lange, dunne pasta, zoals tagliattelle of linguine, doet het goed bij gladde, eenvoudige sauzen. Zoals deze pasta met gerookte zalm carbonara.
  • Holle pasta, zoals penne, doet het goed bij een stevige saus, met stukjes groenten en vis of vlees.
  • Gekrulde en gedraaide pasta's, zoals farfalle of casareccia, smaken voortreffelijk bij lichte, eenvoudige sauzen, zoals pesto.

pastasoorten.jpg