Eieren , Vis , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Klassieke mayonaise: doe de eidooiers en mosterd in een kom. Kruid met peper en zout. Voeg de olie straalsgewijs al kloppend met een klopper, mixer of blender toe. Blijf kloppen tot je een binding krijgt. Werk af met witte wijnazijn of citroensap. Verdeel deze mayonaise in 5 gelijke delen.
-
Tartaarsaus: kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pel de eieren en plet ze vervolgens. Voeg toe aan de mayonaise. Snipper de bieslook en peterselie fijn. Werk de saus af met de fijngesnipperde kruiden en de kappertjes.
-
Cocktailsaus: meng de mayonaise met de ketchup en whisky. Kruid met peper en zout.
-
Ansjovismayonaise: laat de ansjovisfilets uitlekken. Hak ze fijn en meng onder de mayonaise.
-
Kruidenmayonaise: blancheer de dille, dragon, peterselie, basilicum en bieslook kort in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Wring goed uit tot al het water eruit is. Hak de kruiden samen fijn. Meng onder de mayonaise. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven