BBQ-vlees recepten

Barbecue en een heerlijk stuk vlees zijn een echte match made in heaven. Maar welk type vlees is het meest geschikt om op de barbecue te bereiden? Met onze BBQ-recepten voor vlees grill je de lekkerste stukjes vlees.

Marinade met Coca-Cola voor ribbetjes Brochette van lamsvlees, paprika en abrikoos met kruidendipsaus Gegrilde dubbele kaasburger Ribbetjes met laksaus op de barbecue met koolsalade en gebakken aardappelen Gegrilde T-bone steak met chimichurri Voorgegaarde ribbetjes met aioli en tomatentapenade Spareribs met BBQ-saus en coleslaw Gegrilde varkensmignoettes met mangosalsa en Braziliaanse aardappeltjes Gegrilde groene asperges met Toscaans spek Hamburgerbroodje met BBQ-hamburger en witte koolsla Rosbief in zoutkorst op de barbecue Worstjes in folie Gegrilde lamskoteletjes met muntpesto Shish kebab van lam en gegrilde paddenstoelen BBQ hotdog Ribbetjes met barbecuesaus Gegrilde entrecote met champignonsaus en frietjes Steak met gegrilde groenten Côte à l’os met BBQ-saus Steak met BBQ-saus Entrecôte met masalaboter BBQ met rijst- en spinaziesalades Brochette met appel, pens en Oud Brugge Oosters gemarineerde ribbetjes Pizza van aubergine Lamsvlees in papillot Lamspita met munt-fetapesto Ossenhaas teriyaki Bruschetta met parmaham en BBQ-saus Saltimbocca op brochettes Grote spies van lamsvlees met rode wijnsaus Gegrilde ribbetjes Kleurige zout-zoete brochettes Olijfbroodjes met Frankfurterworstjes Ras el hanout hamburger met auberginekaviaar, gemarineerde wortel en komkommer Voorgegaarde ribben met paprikasalsa’s en aardappelboontjessalade Zoete uirondjes met spek en pittige srirachamayonaise Varkenshaas met pistachepesto Marokkaanse kebabs met couscoussalade Pitabroodjes met lamsburger en pistachenoten T-bonesteak met baked potato, whiskybotersaus en maïsslaatje Provençaalse dunne lende met ratatouille en aardappelschijfjes In pikante kruidenyoghurt gemarineerde lamfilet Gegrilde slaharten met spek en caesardressing Gegrilde dunne lende met bordelaisesaus, lardo en frietjes Köfte Geitenspekkaasje met veenbessensaus Gemarineerde konijnenkoteletjes met kerstomaatjes Aardappelspiesjes Zoetzure traag gegaarde gehaktballen in ananassaus Ribeye met chimichurri Entrecote op de BBQ met zoete aardappel en avocadodip Gepofte ui met Gandaham en mosterd Ciabatta met koolsla en gelakt Breydelspek Fugazzeta, gevulde Argentijnse pizza Italiaanse kalfsroulade met tomatencompote Ribbetjes met jam van spek, whisky en chili Varkensburger ‘full option’ Gebakken entrecote met asperges en aardappel op zijn Vlaams Saté babi Tomahawk met salsa verde en frietjes
Campagne-BBQ-bestellen2024-header.jpg

Bestel alles voor je BBQ bij Spar

Op zoek naar alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue? Ontdek hier bij welke Spar-winkels je makkelijk online kan bestellen.

Zoek winkel
welke-stukken-vlees-bbq_overzicht.png

Welke stukken vlees kan ik op de BBQ leggen?

  • Rundvlees is de absolute favoriet op de barbecue. Voor een steak kies je best filet, entrecote, dunne lende of kogel. Verder kan je met rundvlees heerlijke brochettes of hamburgers maken.
  • Worst, ribbekes, spek, spekfakkels, gebraad of een varkenskroontje. Een heerlijk stukje varkensvlees kan niet ontbreken op de barbecue. 
  • Een lamskoteletje met wat look. Is dat niet hemels? Ook lamsbrochettes, lamsworstjes en lamsbout zijn absolute smaakmakers op de barbecue.
  • Kalfsvlees heeft een fijnere en malsere structuur dan rundvlees en is ook perfect voor op de barbecue. Het meest geschikt zijn kalfsbrochettes, kalfsspareribs, kalfslende en kalfskoteletten

Welk vlees bak je best als eerste op de barbecue?

Kijk naar de gaartijd van de verschillende stukken vlees en leg het vlees met de langste gaartijd eerst op de BBQ.

Een worst laat je langer liggen. Zo is hij ook binnenin goed doorbakken. Een biefstuk mag je korter afbakken, best als de kolen al goed warm zijn.

vlees
marineren

Vlees marineren voor de BBQ

Wil je zelf je vlees marineren voor de BBQ? Dat kan makkelijk met 3 basisingrediënten, meng een zuur (azijn, citroensap, wijn, ...) met vet (oliën) en verschillende smaakmakers (kruiden, ui, look, honing, ...).

Voor gesneden vlees reken je 1 tot 3 uur marineren en voor grote stukken 2 tot 6 uur.