Recepten uit de Franse keuken

De Franse keuken is internationaal een van de meest gewaardeerde. De keuken kent dan ook een lange en rijke traditie. Ontdek of herontdek de heel diverse en fijne gerechten!

Hert met aardpeer, spruitjes en saus van bittere chocolade Kreeft à l’armoricaine met groentespaghetti en rouille Financiers met beurre noisette en amandelpoeder Rib eye/entrecôte grillée et sauce choron Bearnaisesaus Sinaasappelsaus Tongrolletjes in bonne femme-saus met puree en spinazie Bourdaloue met appel en peer Paris-Brest Galette au jambon et à l’oeuf Pistou soep Bouillabaisse in papillot Bouillabaisse ‘vitesse’ Sabayon met Baileys strawberry & cream Crème brûlée met oranjebloesemwater Haantje met dragon & ratatouille Aardbeibavarois Mosterdcidervinaigrette Soufflé met passievrucht Vissoufflé Sabayon met frambozen & champagnesorbet Brandade van kabeljauw met picklessaus Parfait van aardbeien Vanilleparfait geparfumeerd met Grand Marnier Brandade van kabeljauw Tarte tatin met appel & honing Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin Kaviaar van aubergine met lamskroontje en krielaardappelen Komkommer met surimi en koriander Bisque van venkel en scampi’s Bourride (Franse visschotel) Îles flottantes Rilette van eend Cajun aardappel met worst Tatin van kastanjechampignons en walnoten Crème karamel Salade Niçoise moderne versie Pissaladière Gebakken scampi’s met venkel en pastis Kippenconsommé met ‘sterrengroenten’ Tartiflette Barigoule met lamskoteletjes Tian provençal Le canelé bordelais Vichyssoise Poulet Franchard Seldervelouté met rivierkreeftjes Bittere chocoladetaart met macarons de Paris Meringue met passievruchten, mango en aardbei Club croques Eendenborstfilet met gegrilde cavaillon en honingsausje Gegrilde zalm met bearnaisesaus Crème brûlée van ganzenlever Tartaar met appelkappers en kwarteleitje Filodeegpakketjes met Le Petit Tentation Agnes Sorelsoep veggiestyle Heldere bouillon met champignons onder een bladerdeegdakje Pomme Anna met oesterzwammen Sint-jakobsnootjes met venkelsalade voorgerecht 4 Brioche Escargots met lookboter op toast Croissants Ei in cocotte met brie, wortel en Provençaalse kruiden Baguette Provence met kip en zongedroogde tomaatjes Palmiers Coupe maison Kabeljauwpapillot met pommes duchesses Cakejes met noten en dulce de leche Kippenspareribs met ratatouille Geitenkaas met uienconfituur en veldsla Vegetarische nuggets met ratatouille Groene groentesalade met scampi's Orloffgebraad met groentekrans en champignonroomsaus Provençaalse saus Omelet met kerstomaten en champignons Haantje met druivensaus Parmezaankoekje met rundtartaar Crème brûlée met pompelmoes Minestrone met saffraan Portobello gevuld met roquefort en walnotencrumble Tarte tatin met peer, noten en geitenkaas Broccoli-ricottasoufflé Gestoomde kabeljauw met spinaziezalf, gepocheerd ei en witte wijnsaus Salade niçoise Kalfsblanquette met balletjes en champignons Bouillabaisse Salade niçoise Crème brûlée van Gouda Kasteelaardappelen Pont neuf aardappelen Fondantaardappelen Bretoense galetten Varkenshaasje ‘grand veneur’ Sabayon Oeufs en meurette met een twist Tian van Provençaalse groenten Vichyssoise met geroosterde amandelen Goujonettes van schelvis met tartaarsaus Pissaladière Flammkuchen met mozzarella en perzik Quiche met kropsla en gehakt Quiche met rode ui en spekreepjes Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes Dame blanche speciale Cordon bleu met mashed potatoes Boeuf bourguignon Cassoulet Gevulde courgettes met tomatensaus Pastis ‘the perfect serve’ Papillot van fruit met ijs Eclairs met citroencustard, witte chocolademousse en meringue Soufflé met Grand Marnier Meringues Éclairs Millefeuille met frambozen en citroencrème Zoete kaastaart uit de Elzas Normandische taart Madeleintjes Clafoutis met kersen Pastis gascon Flantaart Salade Lyonnaise Tarte tatin met gember en munt Minibouchées met gemalen kaas, champignons en spek Brick met appeltjes en blauwe kaas Artisjok Barigoule Magret de canard met champignons en aardappelgratin Tournedos van eendenborst met courgette en groene linzensalade Eendenmagret met warm fruit & amandelkroketjes Wellustige oesters met gember Tartelettes met citroencrème en seizoenfruit Chicon d’amour Tartiflette Bretoense pannenkoek met gerookte zalm en gekarameliseerd witlof Pannenkoek 'Normandië' Tian met mozzarella en pesto Flamiche aux Maroilles Witte asperges op Provençaalse wijze Vichyssoise met gerookte forel en broccoli Franse steak tartaar Briochevlecht met 6 strengen Omelet baveuse met tomaat en basilicum Ei in cocotte Linzensalade uit de Auvergne Rode bietpesto met tuiles Focaccia met kruiden Grand aïoli Kerstomaatjes gevuld met grijze garnaal Bouillabaisse Griekse dipschotel Salade uit Nice Gratin dauphinois Mosselen met pastis & venkel Tarte tatin van kerstomaatjes Moelleux van witte chocolade Moelleux au chocolat met sinaasappel Galette met zomerfruit Raclette Bretoense zandkoekjes Croques monsieur in bladerdeeg Miniquiche met maïs, zoete aardappel, puntpaprika en gerookt spek Macarons de Paris Pommes aligot op zuurdesembrood met ham Hachis parmentier met eend en Parmezaancrème Vissoep met pastis Agnes Sorelsoep Soep au pistou Ribeye met choronsaus, frietjes en uienringen Moelleux van bruine chocolade Rillettes van champignons Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos Rillettes van krab met surimi en zeekraal Charlottetaart met meringue en citroen Normandisch parelhoenkroontje met appeltjes, peterseliepuree, gebakken spruitjes en witlof Kaasfondue Brochette van gefrituurde champignons met roquefortmayonaise Coq au vin Zuiderse raclette Tarte tatin met kroketje van bloedworst Pannenkoeken met Grand Marnier Normandische pannenkoek Papillot van skrei met noten-fetakorst Brioche ‘French toast’ Bretoense pannenkoeken met veel groenten Crêpes Suzette met vanille-ijs Ratatouille in papillot Provençaalse marinade Moelleux Witte chocoladeparfait met rice krispies
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit