U bent hier

Cocktails bij de barbecue

Heb jij binnenkort een barbecue op de planning staan en wil je jouw gasten verwennen met een lekker drankje? Dan mag een verfrissende cocktail zeker niet ontbreken. Daarom gingen wij speciaal voor jou op zoek naar lekkerste recepten van cocktails die ideaal zijn voor bij de barbecue. Wil je weten hoe je de perfecte cocktail kan shaken? Met onze tips tover jij de lekkerste cocktails uit jouw shaker. Santé!

Hoe cocktail shaken?

De meest handige manier om een cocktail te shaken is met een cocktailshaker. Vul de shaker met 2/3e ijsblokjes, zo krijg je een heerlijk frisse cocktail. Voeg dan alle ingrediënten toe en dan is het tijd om te shaken. Om alle ingrediënten goed met elkaar te mengen moet je ongeveer 15 seconden goed shaken, want dan krijg je een echte smaakexplosie. Serveer daarna de cocktail zonder het ijs in een cocktailglas.

TIP: Ga eens creatief aan de slag en maak zelf kleurrijke ijsblokjes. Vul de vormpjes met water en fruit of kruiden (zoals verse munt of rozemarijn). Deze leuke ijsblkjes ogen mooi en zullen zeker in de smaak vallen bij jouw gasten. 

Cocktail-bij-de-barbeque-ijsblokjes-fruit-kruiden
National Media File 
0

Cocktails met wijn

Wist je dat je ook cocktails kan maken op basis van (schuim)wijn?

TIP: Je kan zelf ook gemakkelijk sangria maken. Om deze lekker fris te serveren kan je meloenbolletjes als ijblokjes gebruiken en als je de sangria een nachtje in de koelkast laat staan is hij het lekkerst. 

Zelf suikersiroop maken

Suikersiroop is een ingrediënt dat vaak in cocktails gebruikt wordt. Je kan het kant-en-klaar in je Spar-winkel kopen of je kan het eenvoudig zelf eens klaarmaken. Om suikersiroop te maken moet je de 1-2 regel toepassen. Als je 250 gram suiker voorziet moet je 50 cl water voorzien. Breng het samen aan de kook tot de suiker volledig opgelost is en je de textuur van honing bekomt. Als je dit in de koelkast zet, kan je het een aantal weken bewaren. 

Recepten voor cocktails bij de barbecue

Naast de meer gekende cocktails zoals mojito, gin-tonic, margarita, pina colada, mai tai, bloody mary, sex on the beach en een cosmopolitan ontdek je bij Spar nog veel meer unieke cocktails. Op zoek naar een lekker alternatief zonder alcohol? Haal dan inspiratie uit ons artikel over mocktails. Als je fan bent van cocktails maar liever een alcoholvrije variant klaarmaakt kan je in ons artikel over mocktails wat inspiratie opdoen.

TIP: Wil je jouw barbecue afsluiten met een heerlijk verfrissend dessertje? Probeer dan eens deze frozen mojito ijsjes.

BBQ-dranken
< naar de wereld van Spar