U bent hier

BBQ: Speciale spiesjes!

Heb je jouw buik vol van de klassieke brochettes tijdens het BBQ-seizoen? Daar steekt SPAR een stokje voor! We rijgen eens andere groenten, vis en vleessoorten aan onze spies. Of we geven onze brochettes een originele marinade!

libanese kipbrochettes
National Media File 
0

Libanese brochettes met kip

8 stuks  -  bereiden: 15 min + marineren: minstens 2 u

500 g kipfilet
marinade:
sap van 1 citroen
1 kl gemalen koriander, komijn en kurkuma
1 el muntblaadjes


1. Snij de kipfilet in lange fijne repen.
2. Marinade: pluk de muntblaadjes en snij fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en kruid met peper en zout.
3. Schep de kippenrepen erdoor en plaats minstens 2 u in de koelkast.
4. Rijg het vlees aan spiesen.
5. Gril regelmatig kerend goudbruin en gaar in 10 min.

"Serveer met pitabroodjes, hummus, tomaatjes en komkommer."


 

Ossenhaas teriyaki
National Media File 
0

Ossenhaas teriyaki

8 stuks - bereiden: 15 min + marineren: 1 nacht

500 g ossenhaas
8 lente-uitjes
2 el sesamzaadjes
marinade:
90 ml Boni Selection sojasaus
110 ml sherry
20 ml water
2 el gember
1 kl suiker


1. Marinade: schil 3 cm verse gember en rasp fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
2. Snij de ossenhaas in plakjes en leg in de marinade.
3. Laat 1 nacht rusten in de koelkast.
4. Snij de lente-uitjes in 4 schuine stukken van 2 à 3 cm lang.
5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
6. Steek de ossenhaas en lente-uitjes op spiesen.
7. Gril ze regelmatig kerend in 5 min gaar.
8. Bestrooi met sesamzaadjes.

"Rundsbrochettes hoeven niet volledig doorbakken te zijn. Bak ze niet te lang, zo blijven ze mals en sappig."


 

Kleurige groentebrochettes
National Media File 
0

Kleurige veggie groentebrochettes

8 stuks - bereiden: 30 min + marineren: 2 u

1 rode, groene en gele paprika
1 aubergine
1 courgette
16 grotchampignons
8 krielaardappeltjes
verse tijm, rozemarijn, oregano en dragon
2 teentjes look
15 cl Boni Selection Griekse olijfolie


1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’sen snij het vruchtvlees in vierkanten.
2. Snij de aubergine en courgette in stukken van gelijke grootte.
3. Borstel de champignons schoon.
4. Was de krielaardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
5. Pel de teentjes look en duw ze door de lookpers.
6. Doe de groenten, champignons en aardappelen in een kom. Besprenkel met olijfolie en schep de verse kruiden met de look erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
7. Laat 2 u marineren op kamertemperatuur.
8. Rijg de groenten en aardappelen afwisselend aan prikkers.
9. Rooster ze regelmatig draaiend in 15 min gaar op de barbecue.

"Maak voor de kinderen regenboogspiesjes in deze
volgorde: aubergine, courgette, groene paprika, champignon, gele paprika, krieltjes en rode paprika."


 

saltimbocca op brochettes
National Media File 
0

Saltimbocca op brochettes

8 stuks - 30 min

500 g heel fijn gesneden kalfslapjes
4 sneden Spar prosciutto crudo
16 salieblaadjes
marinade:
6 cl witte wijn
6 cl Boni Selection olijfolie

1. Meng de wijn met de olijfolie en marineer het kalfsvlees hierin 1 u op kamertemperatuur.
2. Bedek de plakjes kalfsvlees met een plakje rauwe ham en verdeel de salieblaadjes erover.
3. Rol het vlees op.
4. Snij de rolletjes in stukken en verdeel over de spiesen. Kruid met peper en zout.
5. Gril regelmatig kerend in 10 à 15 min goudbruin en gaar.
Saltimbocca op brochettes

"Een echte Italiaanse klassieker op een stokje!"


 

Zalmbrochettes met citroen
National Media File 
0

Zalmbrochettes met citroen

8 stuks  -  30 min

500 g Spar zalmfilet zonder vel
2 bio citroenen
plantje verse oregano
2 kl Boni Selection maanzaad
1 kl komijn
½ kl pilipili
Boni Selection Griekse olijfolie

1. Snij de zalm in dobbelstenen.
2. Snij de citroenen in fijne plakjes.
3. Snij de verse oreganoblaadjes fijn tot je 2 el hebt.
4. Meng de oregano met de rest van de specerijen in een kommetje.
5. Steek de zalmblokjes en dubbelgevouwen citroenplakjes
afwisselend aan prikkers.
6. Borstel ze in met olijfolie en bestrooi met het kruidenmengsel.
7. Bestrooi met zout en peper.
8. Gril regelmatig kerend in 5 à 10 min gaar.
9. Bestrooi met maanzaad en serveer.

"Ook blokjes sinaasappel en pompelmoes zijn heerlijk op een zalmbrochette."


 

< naar de wereld van Spar