U bent hier

Vegetarische barbecue

Bij een barbecue denken we vanzelfsprekend aan vlees en vis. Heb je zin om tijdens jouw barbecue ook eens een vegetarisch alternatief te voorzien? Wij zochten de lekkerste vegetarische recepten voor je uit.

Met groenten kan je alle kanten uitgaan op de barbecue. De groenten die het meest geschikt zijn voor de barbecue zijn paprika, (kers)tomaatjes, champignons, aubergine, courgette, ajuin, mais, (zoete) aardappelen en bloemkool. Je kan er groentespiesjes mee maken, in een papillot bereiden of in schijfjes op de barbecue leggen.  Als je ze in plakken op de bbq legt moet je ze wel eerst even inwrijven met olie zodat ze niet vastplakken aan de gril.

Naast groenten kan je ook scoren met een lekker stukje fruit als bijgerecht of als dessert. Een stevig stuk fruit zoals appel, peer, ananas, mango en meloen kan je makkelijk op de rooster leggen of op een satéstokje prikken. Zin in een lekkere fruitsla? Deze kan je ook perfect op de barbecue opwarmen. Steek het in een papillot met nog wat smaakmakers zoals honing, noten of chocolade en serveer met een bolletje ijs.

Een topper op de barbecue die vaak vergeten wordt? Kaas! Een stevige kaas (zoals Halloumi) kan je grillen of op een brochette serveren. Een zachtere kaas kan je dan weer perfect in een papillot klaarmaken met wat groentjes en kruiden.

Vleesvervangers op de barbecue 

Tegenwoordig vind je heel wat vleesvervangers in het assortiment. Net zoals bij vlees is het belangrijk om deze vegetarische varianten niet uit te drogen. Bak ze daarom niet te lang en volg onze tips en tricks om de sappigheid te behouden. 

Ga zeker eens langs in jouw Spar-winkel en ontdek daar het vegetarische assortiment.

< naar de wereld van Spar