Wereldkeuken
Van kruidige Thaise curry’s en romige Italiaanse pasta’s tot Mexicaanse streetfood en geurige Marokkaanse tajines. Elk gerecht vertelt een verhaal over cultuur, traditie en liefde voor eten. Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde foodie, onze recepten zijn eenvoudig te volgen en bedoeld om je te inspireren, te verrassen en vooral te laten genieten. Laat je smaakpapillen reizen en proef de wereld, gewoon vanuit je eigen keuken.
In welke volgorde doe je ingrediënten in de wok?
- Begin met de kruiden en specerijen, zoals look, gember of uitjes.
- Bak daarna het vlees of de vis rondom bruin en haal het uit de pan.
- Doe dan de groenten in de wok. De hardste groenten het eerst (worteltjes, ui, boontjes, broccoli, paprika), de zachtere als laatste (sojascheuten, paksoi, erwtjes). Je kan ook de harde groenten fijner snijden dan de zachte.
- Ten slotte doe het vlees of de vis terug in de wok en schep je alles om. Je kan nog wat smaakmakers toevoegen zoals sojasaus, kokosmelk, gember, citroengras en peper. Even alles goed doorwarmen en ... aan tafel!
Tip van de wokchef: schuif de gare ingrediënten naar de zijkanten in je wok, want daar is het minder heet.