Recepten uit de Belgische keuken

We kunnen terecht fier zijn op onze Belgische keuken die getypeerd wordt door heerlijke klassiekers! Je vindt tussen onze recepten vast en zeker een gerecht dat je vandaag op het menu wil zetten.  

Kalfsblanquette Pannenkoekenrendier Vol-au-vent van parelhoen met sneeuwmanpuree Quiche met Rodenbach en fijne kruiden en witlofgarnalenslaatje Miniquiches met pompoen ham en Oud Brugge Fazantfilet met kroketjes, witlof en appeltje met veenbessen Stoofpotje van everzwijn met knolselderpuree en seizoensgroentjes Knolseldersaus Gehaktballetjes met pittige knolseldersaus Zeetong met hollandaise-pompelmoessaus en zeekraal Gebraiseerd witlof met varkensgebraad en gorgonzolasaus Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei Gegratineerd witlof met hesp in witte saus van bloemkool Carpaccio van ree met appel-witlofsalade Bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes en compote Romige rijsttaart Mosselen met Omer Blond en frietjes Konijn met abrikozen, tomaat en St-Feuillien Quadrupel Varkenswangetjes met Martha Guilty Pleasure en noordkrieken Wrap met kip met SchuppenBoer Tripel, yoghurt, maïs en puntpaprika Varkenshaasje met picklessaus en geprakte broccolistoemp Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen Koolvishaasje met gebrande citroen en kruidenboter Rijstpap met gegrilde paraguayo Gentse waterzooi Bitterballen Stamppot van radijsjes met worst Bloemkool- en broccolicouscous met grijze garnalen Plaatcake met nectarines Aardbeiensoepje met basilicumijs, basilicum-limoencake en mascarpone Gestoomde groenten met steak en bearnaisesaus Gegrilde mosselen met amandel-koriander-kokospesto Gegrilde broccolisalade met citroendressing Kruidige kip met gekaramelliseerde uien en pijnboompitten Tomatensalade met framboos en dille Fris zomerslaatje met mozzarella en kiwivinaigrette Charentaismeloen gevuld met granola en yoghurt Mangochutney Cava met granité van kiwi en gin Gemarineerde lamsbrochettes Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen Stoofvlees met Lupulus en peterselie-aardappelen Gekaramelliseerde bananencake Gegrilde nectarines met basilicum, ricotta en pijnboompitten Frambozenconfituur met sinaas en kardemom Chocoladebrownie met aardbei en boterroom Gelei tricolore Madeleines met honing Gin-tonic met Tanqueray Blackcurrant Royale Gin Rabarbercompote met vanille en rozemarijn Pladijs met pistousaus en venkelpuree Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar Courgetteburger met maïstapenade ‘Taatjespap’ met asperges, gepocheerd eitje, Hollandaisesaus en garnaaltjes Citroenmarmelade met tijm en gember Zoete aardappel met kerstomaat, feta en basilicumolie Couscous met erwtenpesto en gebakken peulvruchten Gegrilde brioche met vanilleroom en kruidige portsiroop No bake cheesecake van geitenkaas met rood fruit Boterham met maatje Heekfilet in papillot met zuiderse groenten Groene salade met gebakken krieltjes, geitenkaas, pancetta en aardbeidressing Gevlinderde kip met limoen, abrikoos en koriander Panna cotta van asperges Asperges met krieltjes en zalm of gekookte ham Aardbei met gebakken witte chocolade, plattekaas en vanille Penne primavera met scampi Aardbeientaart Vongole met tomaat, wijn, chili en lookbrood Bananenbroodmuffins Bonenburger met rijstsalade Tartaar van tomaten met jonge sla en mozzarella Groentebrochettes Pladijs met gegrilde groene asperges en blanke botersaus Mosselen en garnaaltjes met parelcouscous en ratatouille Tong in papillot met lentegroentjes en risotto Tartaar van kabeljauw met ijs van graantjesmosterd en kerstomaatjes Garnaalcocktail Toast met gerookte zalm en salade van rode kool en koolrabi Luikse salade in a jar Fruitwafeltjes Koude kropslasoep met rucola en croutons Pesto van radijsjesloof en bieslook met radijsjes en lijnzaadcrackers Salade van tomaat met aardbeien, geitenkaas en granité van tomaat Kersensnoepjes Koude pastasalade met babyspinazie, bestomaat, chorizo en paprikacrème Watermeloen-‘ham’ Romige dip met spinazie en kaas Steraardappelschijfjes met lauw gerookte paling Gegrilde maïs met Parmezaanse kaas Fruitboot Balletjes in tomatensaus met champignons Kalfsrolletjes gevuld met radicchio Boontjes in melksaus met gepocheerde eitjes Toast met kruidenkaas en gemarineerde geroosterde tomaatjes Gegrilde vis met groene mayo en gestoofde erwtjes Kipkokosmelkbouillon met champignons Kabeljauwhaasje in gezouten spek, zalf van erwtjes en rode wijnsaus Glühwein Bosbessentaart met bosbessenijs
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit